Dagens outfit: Oxy.


 
Tröja: Mini Rodini.
Jeans: Nova Star.
Skor: Ärvda.
Ryggsäck: Mini Rodini.
 

Jobb & shopping.


 
Idag följde Isis med mig när jag jobbade i förmiddags. Eftersom att ledigheter nu är över har jag ingen som kan passa henne så länge den timmen jag är borta, men jag frågade & det var helt ok att ha Isis med mig. Hon fick en egen dammtrasa att hålla i & varierade mellan att gå efter mig & att sitta bland legot i barnhörnan. Jag var lite osäker på om hon skulle börja skrika när jag dammsög, haha.. men det gick bra. Sen vandrade hon oblygt fram & tillbaks under tiden. Men nästa gång ska jag ta med vagnen för vägen hem tog 40 min, som annars tar 15. ;)
 
Sen idag mot kvällen åkte vi allihopa & shoppade lite smått. Ljusbollar att hänga i fönster, fluffiga soffluddar, en filt, skärbrädor, vattenmuggar till barnen att ha i skolan, en blomma & två krukor, bl.a. Innan vi åkte hem igen köpte vi med oss mat på Sibylla för det blev lite sent att ställa sig & laga mat.
 
 
 

Woop!


Första skoldagen avklarad!
 
 

Renovering & skola.


Imorgon! IMORGON! Då är det skolstart - no more sommarlov! Star börjar dock på torsdag men det gör ingen skillnad direkt då tre barn börjar imorgon bitti. WOOP! Ursäkta men jag är så trött på lov nu. Inte för att det är jobbigt att ha barnen hemma utan för att bristen på rutiner & saker att göra äter upp mig. Jag ORKAR INTE hitta på något kul att göra varje dag, alltså blir alla rastlösa. Det har blivit mycket plattor dom sista dagarna nu, något som jag annars är mer sträng med & bara tillåter på helger/kortare lov. Men det blir svårt efter 2 månader. ;)
 
Vi får dela upp oss imorgon då alla får nya klassrum & det dessutom är Oxys första dag. Så en får gå med Oxy & leta upp hans hylla & en får gå med Seven. Ninja börjar i 5:an & får möta upp nån kompis & fixa det där själv. Har packat allas väskor så att dom får med sig regnkläder & gummistövlar att ha i skolan. Lika bra att ta med 1:a dagen tycker jag.
 
Annars har vi börjat renovera på Ninja & Sevens rum. Vi har inte gjort något där inne nånting & vi flyttade hit för 11 år sedan. Det var nämligen nymålat där då. Men nu är jag SÅ trött på färgen där inne som är nån trött, unken blå. Sen var det enorma mängder av häftstiftshål över hela väggarna - Star hade rummet först & det är mest från henne. ;) Så vi har spacklat & spacklat, igår slipade vi alla väggar så dom är jämna & torkade av efteråt. Sen var det slipdamm överallt, så jag satt & torkade på knä med blöta trasor & moppade sedan. Fick damma av hela huset kändes det som. Riktigt skönt att bara ha målningen kvar. Grundmåla nu nån dag & sen på med den riktiga färgen. Men jag jobbade idag & ska även på torsdag, så jag behöver vila kroppen lite. Men slutresultet kommer här sen!
 
 

Halvtid!


 Halva graviditeten har gått. Så här långt växer alla foster ganska lika. Men från och med nu blir det större skillnader mellan olika foster.

Fostret väger nu ungefär 280 gram och är runt 22 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter födseln.

Fostret har fått känsel och kan känna smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.

 
 

Vinteroverall - check!


Har påbörjat inventeringen av barnens vinterplagg. Isis behöver ny overall, Seven har ny vinterjacka på G, Ninja behöver ny jacka men avvaktar tills H&M släpper sitt. Star säger att hennes jackor från förra vintern fortfarande passar. Oxy har en vinterjacka (en likadan Seven haft som jag fick tag på igen) & idag fick jag hem overall till honom också. Jag föredrar att ha overall + jacka & byxor att variera mellan beroende på grader ute, om något behövs tvättas eller går sönder. Så att det aldrig kan bli kris! Sen behöver jag en ny åkpåse & vinteroverall till bebisen, men avvaktar även där ett tag till. Just det är det ju ingen panik med. Nu återstår det oclså att se över vinterskor men det kan vänta nån månad till.
 
 
 
 

Glasögon.


Det gick finfint hos optikern på sjukhuset. Det gjordes en del koller på Ninjas ögon & besöket avslutades med att vi fick order om att köpa ett par läsglasögon på lägsta styrkan (1,0) att testa till nästa besök. Så får vi se om styrkan behövs ändras. Ninjas skelning gör att hon hela tiden måste kämpa med att fokusera & hålla ordning på var ögonen är. När synfältet störs så åker dom iväg & hon får svårt att koncentrera sig & se tydligt. 
 
Vi gick ner till Apoteket direkt där dom säljer glasögon. Ninja visste direkt vilken modell hon ville ha & hon passar jättefint i dom. Även fast hon mest behöver dom vid läsning, tv-tittande osv så vill hon ha dom mest hela tiden idag.
 
 
 

Optikern.


Imorgon förmiddag ska jag jobba, sen hem en stund & fixa lunch innan jag tar bussen med alla barn in till Örebro. Ninja ska till optikern på ögonmottagningen på USÖ då hon säger att hon ser dåligt. När hon var liten hade hon lappträning i en halv evighet (läs: flera år). En lapp sattes för det "bra" ögat varje dag & tvingades då titta & fokusera med ögat hon skelade med. Det blev mycket bättre (även om hon alltid kommer ha en liten skelning) & var så i många år men nu under våren har hon klagat i skolan över att hon inte ser på tavlan. Så - jag bad skolsyster om att fixa en remiss & det tog ett tag att få tid, men nu ska vi iväg & se om damen behöver glasögon eller vad som sägs. Dom andra får vara hos farmorn så länge då det tar ca 1,5 timme där borta, med ögondroppar & allt det där.
 
Hur är det med glasögon till barn? Är det gratis med vissa modeller eller hur går det till? :)
 
 
Ninja 2 år.
 
 

Ultraljud #2.


Det var dags för rutinultraljudet idag! Fick träffa samma läkare som gjorde det tidigare (& även det tidiga med Isis). Jag låg mest & väntade på att hon skulle se något konstigt samtidigt som jag hade skärmen rätt framför mig. Klara tydliga ben i armar & ben. Helt normala mått på hela bebisen. (Jag har fortfarande inte smällt det hela) Hon skrev ut tre bilder, ingen av dom bra alls men det kvittar egentligen. Jag frågade om hon kunde kika efter vad det är för kön, hade nämligen tänk göra nån slags avslöjande med en sån där amerikansk tårta. ;) Läkaren tittade & försökte rätt länge men bebisen knep rätt ordentligt. "Här är urinblåsan & här nere ska könet synas, men det är en fot i vägen" sa hon. ;) Så det får bli en överraskning. Det gör inte mig något. Det är bara Isis vi vetat kön på innan. Blev flyttad tre dagar, så jag är i 18+3 igen & BF är 6 Jan.
 
Jag är så lättad över att 1. allt faktiskt såg bra ut & att jag såg det tydligt själv. 2. att slippa invänta fler ultraljud & vara rädd. (herregud jag kommer ha 6 barn!)
 
Sen fick jag veta att Karlskoga där jag födde Isis, som jag älskade då det var så lugnt, har en BMI-gräns på 35. Jag har BMI på 36 tydligen & sist hade jag också strax över 35. Karlskoga tog emot mig ändå, så vi kan hoppas på det nu med. Läkaren idag sa att läkaren som bedömer det kan ringa till henne om det behövs, för hon sa att "Du är ju frisk även fast du är tung. Det har du ju bevisat varje graviditet. Plus att du har snabba, komplikationsfria förlossningar." Vi var överens om att man bör bedöma efter individen. Gränsen på 35 är alltså för att man som överviktig anses ha större risker med blödningar t.ex & i Karlskoga har dom inte riktigt dom resurserna. Men jag hoppas verkligen att jag slipper USÖ. :( Det är rullande band-feeling & bara stressande. "Åk hem!" skriker väggarna. 
 
 
 

Mini Rodini AW17 - drop 1.


För någon dag sedan släppte Mini Rodini nytt. 
Lyckligtvis för min plånbok har jag inte riktigt fastnat för något, mer än den fina picon i höstig färg - men jag avvaktar & känner efter istället för att bara köpa. Mycket kan vänta tills det reas ut senare i vinter.
 
Dom randiga plaggen verkar glänsa något irl, är alltså inte i vanligt bomull. Materialet heter Trencel. 
 
 
 
 

Vecka 19.


Det känns inte alls som att jag alldeles strax har gått halva graviditeten.
Det är något av en spökperiod dessa veckor innan sparkarna kommer igång ordentligt. Just nu har jag mest en mage & inte så mycket mer. Kroppen vet att den är gravid men hjärnan har inte kommit dit riktigt ännu.
 
Jag hoppas innerligt att ultraljudet nu på onsdag går bra. Det blir mitt senaste rutin-ultraljud då jag brukar vara runt 17+6 & nu kommer jag vara i 18+6. Men jag tror det är bra, då kan man kanske se ännu bättre nu när barnet kommer vara större - även om väntan på ultraljudet är jobbig. Har ju faktiskt väntat ut denna graviditet hela sommaren. Från våren till hela sommarlovet.. Jag hoppas att det varit värt det & att allt ser bra ut.
 
 
 
 
 
 

Dagens post.


Jackorna till Oxy & Isis fanns att hämta ut, så jag gjorde det efter jag jobbat klart i förmiddags. Postombudet ligger precis över gatan - lucky me! ;) Jag är väldigt nöjd över jackorna & dom passar väldigt bra, med växtmån. Stl 116/122 & 92/98. Tunna höstjackor skulle jag vilja säga, inget tjockt foder så dom kan användas nån kall sommardag med & i höst med en extra tröja under. Superfina & kul att syskonmatcha!
 
 
 
 
Sen kom även Sevens klädbeställning i brevlådan under dagen. Tyvärr var jeansen för stora, skulle ha tagit stl 120 då Nova Star är just stora, men men.. han verkade mest glad över tröjorna ändå så dom får stanna & jeansen returneras så får jag se om det blir likadana igen lite senare. Den blåaa t-shirten saknas på bilden för den tog Seven på sig direkt.
 
 
 
 

Lejon.


Lejon till Isis från Mini Rodini.
 
 

2004.


Varför jag är så rädd för ultraljud? Varför jag ältar det?
För att det kan ge besked som slutar i detta, igen...
 
 
 Född/död v. 18+4.
 

I lövad skrinda så fylld utav skratt
Små pojkar i sjömanskravatt
På mjuka små fötter runt midsommarstång
Små rosa flickor med hatt och ballong
Och där mitt ibland oss i den ljuvaste tid
En tomhet, en saknad, en stilla frid
I lövad skrinda av bus och kiv
En tom liten plats. Där saknas ett liv.

Två ben som inte fick dansa en gång
En saknad groda kring midsommarstång
En blick som ingen fick möta idag
En änglavinge på lätta små slag
På skilda stränder, i skilda land
Men här på jorden, här saknas din hand
På sommarprydd grav i solens sken
En flyktig kyss på en skrovlig sten

En krans utan hjässa, en ros i en vas
Så väl dolda tårar i skuggiga glas
Och en röst som viskar i hjärtat idag
”Mamma förstå, att i dem finns jag
I barnens glittrande blick ser du mig
Jag finns här för alltid precis intill dig
I barnens klingande skratt där hörs jag
Där i vart hjärta, i vart andetag,
Älskade mamma, där finns jag…”

Så älskade och så saknad
Ett osynligt barn.


Lite mer shopping.


Innehåller adlink.
 
 
Babyshop.se har rea (ta 3 betala för 2 - tips, tips: även på Mini Rodini, Molo etc), så jag passade på att beställa några överdelar till Seven & ett par jeans från Nova Star. Likadana som Oxy har, dom är SÅ snygga irl. Ang. tröjor har vi inte samma smak, Seven & jag, men jag tog några som jag tror att han kommer att tycka om. Ingen idé att köpa det jag tycker är snyggast, då blir det bara liggandes.. Så hoppas att han blir nöjd, annars får vi byta. Han har nämligen inte så jättemånga tröjor kvar sen han sa att han inte vill ha Molo mer. Jag har lagt över en del till Oxys garderob istället. Några går bra för Seven fortfarande, med t.ex fotbollar på men sådana med djur eller för mycket mönster vill han absolut inte ha. Helst ska det vara enfärgat & allra helst "sportiga" tröjor i sånt där mesh-tyg, heter det så? Sådana använder han rätt uteslutande, men jag tänker inför hösten med. Han skulle gå i shorts & t-shirt året runt om jag lät honom. Så fort det är sol i Mars försöker han få gå ut i shorts!
 
Detta kommer alltså från mitt barn som är uppväxt i nästan bara rosa & knalliga färger under sina första 6 år i livet. Haha.. så det kan bli! Men alla barn har rätt till sin egen stil & så även Seven, så jag försöker att lyssna på vad han gillar. Nu känns det som att jag har rätt bra koll på det hela. Så har tjejerna också klätt sig efter 8-9 år där omkring. Då skulle det plötsligt vara enfärgat & mörkt, typ svart & mörklila. Bara jättetråkiga kläder från H&M osv. Men det är bara att nicka & betala. ;)
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Vecka 18.


Igår gick jag in i 17 fulla veckor, alltså inne i v 18 om man nu räknar på det sättet. Jag säger oftast v 17+1, som jag är i idag. Det går fort nu.. Jag tror jag känner lite fladder i magen ibland men det går väldigt snabbt. Känslomässigt är jag fortfarande avstängt till stor del. Jag hoppas att ultrajudet ser bra ut så jag kan få släppa på det.
 
Magen är gigantisk & hård när man känner på den, ser antagligen höggravid för vissa. Tänk att vissa får jättesmå magar & andra stora, med ungefär lika stora bebisar i. Kroppen är fantastisk! Vi bär våra barn olika.
 
Annars mår jag väl rätt okey just nu. Illamåendet är borta men jag är flåsig. Blir andfådd snabbt fast jag innan knappt ökade pulsen. Jag har en bråkig ischias men den märks mest när jag ligger ner - tyvärr. Ett handtag i taket att hålla i när jag ska ur sängen vore något. ;) Är känsligare också, kan bli gråtfärdig för småsaker som en artikel eller händelse som jag annars inte ens hade reagerat på. Jag tål inte särskilt mycket godis (vilken tur att jag sällan är sugen på just godis som gravid) eller "mycket mat". Måste hela tiden akta mig för att äta liiiite för mycket, det krävs inte mycket för att min kropp ska reagera med rejäl matkoma, om man kan kalla det så? När jaag är mätt blir jag jättekonstig i huvudet & mår nästan illa. Inte ILLA men... det är svårt att förklara. Huvudet blir väldigt tungt & jag vill lägga mig ner. Det kan sitta i en hel kväll när jag väl mår så där, så det är rätt jobbigt faktiskt. Särskilt när jag är riktigt hungrig & behöver få äta mig mätt.
 
Igår:
 
 

Födelsedagspresenter.


Trots att Isis redan har fyllt år så har jag fortfarande inte köpt alla presenter till henne. Varför? Jag vill inte köpa något bara för att, när hon ändå inte förstår vad det är för något med "födelsedag". Så jag köpte två presenter som hon fick på födelsedagen men jag tänkte köpa något/några fler. Mest för att hon ska få lite mer egna leksaker för hon har mest velat leka med Oxys grejer.
 
Jag har butiker som jag återkommer till. Jag gillar inte riktigt att köpa från nån affär som jag aldrig köpt via förut, även om jag måste det ibland. Man jag har favoriter som jag vet är bra & pålitliga. Gärna med nån rabattkod men fri frakt är alltid det jag kollar efter först. Det är lite av en kick att kunna beställa utan att behöva se fraktavgiften. ;)
 
Så nu tänke jag höra med er läsare om ni vet något om det jag kikat på till Isis. Jag tycker att det ser roligt ut men kan hoppas på att nån vars barn har någon & kan ge mig mer input. Allt finns hos ABCleksaker.se. Jag är nog mest nyfiken på den där balanscykeln. Jag har aldrig sett en sådan med tre hjul & för mig känns det lite bättre, i alla fall nu när Isis är såhär pass liten. Hm... nån som vet?
 
https://www.abcleksaker.se/baby/whacky-ball-b-toys.html
 
 
 
 
 
 

Dagar från förr.


Sidan Dayviews stänger ner, där jag lagt in bilder sen över 10 år tillbaks. Jag laddade ner allt därifrån via zip-filer som sidan erbjuder sina medlemmar innan dom försvinner & WOW vad många gamla bilder som jag plötsligt har samlade på datorn! :D Sånt där man glömt bort & har en del av i fotoalbum (som man aldrig tittar i). Jag har verkligen lagt upp ALLT där inne, just för att ha allt sparat om datorn kraschar, vilket hänt mer än en gång. ;)
 
Tänk att alla varit så himla små en gång i tiden.. & så få! Hihi. Här kommer ett urplock på Star, Ninja & Seven när dom var SMÅ!
 
 

Mini Rodini: Melody.


Den där när man sagt att det inte behövs men så blir det rea på det man tittat på sen det släpptes men inte tagit sig råd & plötsligt får man två för samma pris som en kostat i vanliga fall... Då får i alla fall jag svårt att inte klicka på "KÖP"-knappen.
 
Denna jacka är helt fantastisk i verkligheten av det jag sett. Så nu är två beställda, en till Isis & en till Oxy. Swoooosh sa det! Jackan heter Melody & finns hos Mini Rodini.
 

Inför hösten.


Har just beställt lite höst-/börja i skolan igen-plagg & skor till några av barnen. Sevens sneakers är helt trasiga vid tårna efter allt fotbollsspelande, Ninja behöver annat när sandaler inte funkar längre, Oxy har just nu Sevens ärvda lila paljettsneakers, superfina - men ska man börja i skolan för första gången så ska man få nytt. :) Star får också nytt men funderar på att spara det till födelsedagen i Oktober.. eftersom att det är först då det är höst ändå. Skor osv har hon redan. Det blev varsin vadderad bombarjacka till Ninja & Seven i olika färger. Oxy behöver ingen då hans jackor från i våras borde funka än. Sen får vi se om allt passar eller behöver bytas.
 
Jag tänkte samtidigt beställa mer mammakläder men jag bestämde mig för att vänta till efter nästa ultraljud den 9 Aug. Om det inte går bra har jag ju köpt kläder i onödan, men går det bra måste jag ha mer byxor & överdelar. Framförallt byxor då jag bara har ett par & det är TRÅKIGT!
 
 
 
 

Livet utan drama - coming up!


Det senaste halvåret har jag aktivt valt att inte ha kontakt med vissa personer pga olika anledningar. Människor förändras & människor tar energi/ser inte sina egna fel/kan inte ändras etc etc. Det finns alltid många anledningar när man bestämmer sig för att sätta ner foten. Kanske jag hade gjort det tidigare om jag hade vågat, men nu är jag ändå 33 år & det är dags att medvetet välja vilka jag vill & orkar lägga tid & ork på. Eftersom att jag inte är en "people person" så känns det inte särskilt tungt heller, mer ett konstaterande. Jag vill bara LEVA utan drama. Är man så olik nån annan oavsett vem det är så får det vara helt enkelt. Jag vill inte prata någon som håller offerkoftan i handen hela tiden, redo att dra på den snabbt som satan. Vem vet vad som sker längre fram men just nu vill jag vara ifred.
 
Om nån ev. känner sig träffad av denna text, låt bli att lämna en kommentar. Jag kommer radera den. Ingen kontakt betyder just det = ingen kontakt. Jag nämner inga namn eller signalamenten här så calm your tits.
 
 
 
 
 
 

Hästar.


Sängkläder till Isis från Mini Rodini.
Så mjuka & sköna.
 
 
 

Två år idag!


Tänk att vår lilla bebis fyller 2 år idag!
Dessa två år har verkligen susat förbi. Helt galet!
 
Jag var så himla rädd inför förlossningen, det var så skönt att ha den gjord.
Är tacksam & glad över att jag fick min igångsättning för att vara på plats & känna mig trygg.
 
Grattis Isis Elda Minoo,
hurra hurra hurra!
 
 
 
 
 
 
 

Gotland.


Vi tog en snabbvisit till Gotland, mest för att komma hemifrån & göra nåt annat långt bort. Det har varit två intensiva & långa dagar men nu är vi hemma igen. Vi hyrde en 8-bäddsstuga så det fanns gott om plats, så pass att Ninja & Star fick varsitt eget rum att gå undan i. Det var varmare här när vi kom hem än vad det var på Gotland, men det kanske blir så när det är hav så tätt runt om?
 
Isis är då slutkörd, hon somnade redan för 30 min sen - utan krångel. Hon som dom sista veckorna tagit tre timmar att få att somna på kvällarna trots ingen sömn på dagen. ;) Får se om hon sover hela kvällen eller om hon vaknar om ett tag. Aja, kan inte sitta en hel kväll med gallskrik så bättre hon fick somna. Imorgon vaknar hon upp & är 2 år gammal. Woop - vad sjutton hände?
 
Här kommer bilder & kollage från vår resa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Giftfria barnkläder.


I detta inlägg vill jag skriva lite om mina egna tankar på barn & miljö tillsammans med Little Bloom.
 
Det känns mer & mer som att fler blir medvetna om gifter som kan finnas i barns kläder. Jag tänkte inte på sådant förr men har börjat göra det rätt mycket faktiskt. Jag köper oftast från ekologiska märken till barnen. Men det började med att jag upptäckte att kläderna var väldigt mjuka & hållbara, det var mer efteråt som jag såg att kläderna även var eko. Jag köper dock inte alltid så men till stor del. Dom äldre barnen är det svårt att bestämma över & dom pekar oftast själva ut vad som är ok, men till dom små bestämmer jag ännu. ;)
 
Ni som läser min blogg regelbundet vet ju att jag älskar Mini Rodini & dom är faktiskt eko. Dessutom är även Geggamoja, Popupshop & Maxomorra det. Jag vet att det finns många som tycker att t.ex Mini Rodini är väldigt dyra men då räknar dessa personer inte med att 1. Kläderna håller oftast att ärvas 2. Kläderna har ett högt andrahandsvärde. Jag har sålt kläder för mer än vad jag köpte dom för - det handlar om efterfrågan helt enkelt. Skulle jag försöka sälja något från kedjorna hade jag fått någon tia. Skillnaden är enorm!
 
Det finns butiker som inriktar sig på att sälja just giftfria kläder till barn, vilket jag tycker är toppen! Ta bara Little Bloom, dom har valt att BARA sälja giftfria & barnvänliga barnkläder. "Barnkläder ska vara giftfria & ofarliga att bära." vilket borde vara en självklarhet men det är det verkligen inte tyvärr. Det finns oändligt många barn som går runt med tyger mot sin känsliga hud, där det sitter gifter & tränger in... Visst låter det läskigt? Inte ofta man tänker precis så. Jag hoppas att vi blir fler & fler som tänker lite till & undviker gifter så gott vi kan för våra barns skull men även för miljön.
 
 

Man får passa på.


Igår regnade det hela dagen & idag har det varit lite varierat men med flera sol-tillfällen, så barnen lekte i trädgården ett tag med vatten. Preciiiis när vi bestämde oss för att gå in kom regnet igen! Så det blev bra tajming.
 
 
 
 
 

Blandat innehåll.


Undrar om det är fosterrörelser jag känner... hm. Vet att det antagligen är det, jag brukar känna runt denna vecka, men det känns alltid lika osäkert ändå tills det blir mer regelbundet. Nu är det mer någon sekund här & där.
 
Vi hade tänkt klippa gräs & sånt "kul" idag men det började regna vid lunch & regnar ännu. Det gör inte mig något trots att det var länge sen gräset klipptes. ;) Meeeeen.... det kommer fler dagar. Ska väl försöka få till nån dag med släp för att slänga lite skit som ligger ute, bl.a vårt gamla staket. Kanske inte är så fint att det ligger i en hög bara? ;) Meeeeeeeeen som sagt... det kommer fler dagar.
 
På tal om ingenting så älskade jag denna text: http://ladydahmer.nu/2017/july/mannen-tjanar-pengar-pa-kvinnors-ryggar.html Håller helt & hållet med!
 
 

Stora Holmen.


I tisdags sov barnen över hos farmorn. Alla utom Isis åkte dit. Det sker extremt sällan! Seven hade en önskan om att åka till Stora Holmen i Örebro där farmorn bor. Det finns ett trampbilsland där med Lilleputtetåg som går runt ön, trampbilar med trafikljus, övergångsställ, rondeller, små hus osv. Bredvid den delen finns det även en lekpark & djur som är ute att klappa. Det brukar vara kaniner, får & höns. Det finns även en mindre båt som tar en över Svartån till Stadsparken som ligger på andra sidan, om man nu inte orkar gå runt till fots. ;)
 
Så dom åkte dit så barnen fick leka av sig. T.o.m. Star hade tydligen trampat runt. ;) Måste sett roligt ut, hon är trots allt 10 cm längre än mig; 175 cm. Det var Star som fotade & skickade till mig.
 
 
 
 

Vecka 16.


Vecka 16 (15+1). Helt plötsligt går det superfort! Men det är skönt. Jag vill ha ultraljudet i Augusti gjort så jag är helt säker sedan. Det finns en del tvivel kvar för mig nämligen. Har inte sett hela barnet, fokus låg på att hitta benen i underarmarna & mäta skallbenen. Dom första sekunderna innan läkaren zoomade in, då såg jag hela barnet. Jag tror jag såg benen.. Men ja, det finns osäkerhet ännu tyvärr. Men sommaren går fort, redan mitten av Juli. En månad kvar till nästa ultraljud, så jag får låta tiden gå helt enkelt. Har en jättestor mage, men det är ju inte tungt ännu. ;) Men halsbränna kommer titt som tätt. Mår knappt illa länge & det är SÅ skönt!
 
Screenshot från igår:
 

Vatten & go-kart.


Första gången på EVIGHETER som Isis inte vaknade 05:30! Nix, idag vaknade hon 07:50. Det var såå skönt. Helt ok tid att gå upp. Hon är inte sån som kan ligga & ta det lite lugnt så jag får vakna heller utan hon ska upp snabbt & sen springa runt & väcka syskon. Dessutom skriker hon rätt ut, jättehögt, för typ allting. Inte så superkul vid halv sex på morgonen.
 
Igår var Ninja & Star in till Örebro med K & åkte go-kart. Star tyckte det var det roligaste hon hade gjort nånsin! Hon gillar motorer & planerar att gå Fordon på gymnasiet. Oxy & Seven var i en lekpark med farmorn under tiden, så jag var ensam hemma med Isis ett par timmar. :) Isis lekte med vatten på tomten, sprang runt naken & njöt av livet. Sen kom alla hem igen & då blev det ännu mer vattenlek i ytterligare en timme.
 
 
 
 
 
 
 
 


Anonym
06 June, kl. 07:33 | Blogg;

Hon ska inte börja lite smått på dagis nu i höst istället då så du lättare kan jobba? ☺

Svar: Nej, hon ska börja nästa höst, då 15 timmar/vecka. Nu under sommaren finns det någon som kan passa henne den stund det tar eftersom att både barnen & K är lediga. I höst får vi fundera ut nåt annat, troligen får Isis följa med ibland (har kollat med personalen om det är ok) & ibland får farmorn passa.
Cim von Wowern

Anonym
06 June, kl. 11:40 | Blogg;

Ok du känner hon är för liten nu i höst? Finns det möjlighet att få nåt längre/fast jobb där? Ska det bli kul att prova arbeta? Eller känns det nervöst?

Svar: Ja jag tycker att hon är för liten ännu. 3-3½ år har känts bäst för oss. Nej just nu blir det inte mer än detta & som det ser ut nu skulle det vara svårt att få ihop mer tid till det. Dock samlar jag ju på mig en erfarenhet & merit till senare i livet. Det var både kul & nervöst idag men helt ok. Skönt att ha 1:a dagen gjord.
Cim von Wowern

Anonym
06 June, kl. 11:41 | Blogg;

Ska k ta både semester och föräldraledigt i sommar eftersom han kan vara ledig hela sommaren? Skönt hur dom helst.

Svar: Nej han är ledig Juni-Aug enligt sitt schema. :)
Cim von WowernKommenterahär:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Cim von Wowern -